Behandeling voor huidrimpels

Behandeling voor huidrimpels

Met de vooruitgang en vooruitgang in de technologie van gezondheid en welzijn, is er een groot aantal behandelingen voor huidrimpels.

Of het nu gaat om plaatselijk, cosmetisch of chirurgisch, er is een breed scala aan behandelingen beschikbaar op de markt, van alleen het verminderen van rimpels tot het volledig uitroeien van de aanwezigheid ervan, wat uiteindelijk een chirurgische behandeling zou vereisen.

Hier is een lijst met cosmetische behandelingen, zowel medisch als chirurgisch, inclusief actuele medicijnen en crèmes die op de markt verkrijgbaar zijn.

Vitamine A-zuur – ook bekend als tretinoïne, met bekende merknamen als Retin A en Renova, behoren tot de meest voorkomende ingrediënten voor rimpelbehandeling.

Dit ingrediënt, dat op recept verkrijgbaar is, heeft het langste succesrecord bij de behandeling van een ouder wordende huid en het verwijderen van fijne lijntjes, vooral in het gezicht.

Crèmes en lotions die tretinoïne bevatten, moeten continu en zorgvuldig worden gebruikt.

De eerste symptomen kunnen roodheid en afschilfering veroorzaken, maar het ongemak van de bijwerkingen kan worden verminderd door de concentratie van het ingrediënt met de basiscrème te verlagen en het minder vaak aan te brengen totdat de huid zich eraan heeft aangepast.

Alfa-hydroxyzuren, ook wel ‘fruitzuren’ genoemd, bevatten actieve ingrediënten zoals glycolzuur en melkzuur.

Medische preparaten die deze fruitzuren bevatten, zijn veiliger alternatieven en veroorzaken nauwelijks of geen huidirritatie, maar de effecten zijn niet zo significant.

Antioxidanten – dit zijn in feite actuele preparaten die vitamines zoals A, C en E bevatten, evenals bètacaroteen. Deze worden vaak gecombineerd met bescherming tegen de zon en bieden een milde behandeling voor fijne rimpels.

Er zijn ook gewone moisturizers die beweren rimpels te verminderen, maar moisturizers die geen van deze actuele ingrediënten of stoffen bevatten, kunnen rimpels alleen tijdelijk maskeren of verbergen en alleen de verschijning van fijne lijntjes verminderen.

Er zijn ook cosmetische ingrepen direct beschikbaar op de markt, meestal aangeboden door dermatologische experts of artsen.

Glycolzuurpeeling – Hoewel deze vorm van behandeling met de hand wordt aangebracht, kunnen deze oppervlakkige peelings slechts een klein effect hebben op de intensiteit en mate van fijne rimpels.

Diepere peeling- Bij dit huidpeelingproces worden chemische stoffen zoals salicylzuur en trichloorazijnzuur gebruikt die dieper in de huid doordringen.

Er wordt aangenomen dat hoe dieper de behandeling in de huid doordringt, hoe effectiever het wordt om de fijne lijntjes van rimpels glad te strijken, maar hoe dieper de schil, hoe groter het risico op bijwerkingen, waaronder langdurige pigmentveranderingen. of veranderingen in de kleur van de huid en littekens.

Deze peelings vereisen over het algemeen geen verdoving, maar patiënten kunnen om milde sedatie verzoeken om het korte, maar pijnlijke behandelingsproces te vergemakkelijken.

Microdermabrasie – dit proces omvat voornamelijk het ‘schrobben van de huid’ met een machine die silica of aluminiumkristallen bevat die wordt gebruikt om de huid te ‘schuren’.

Deze diensten worden vaak aangeboden in pakketten van zes tot zeven behandelsessies en veranderen de huidanatomie niet of hebben over het algemeen chemisch ongunstige effecten, maar garanderen wel dat de huid gladder aanvoelt.

Vrij verkrijgbare cosmetische producten die worden verkocht als ‘microdermabrasie voor thuis’ zijn slechts milde exfolianten en zijn over het algemeen onschadelijk, maar het is minder waarschijnlijk dat ze significante, soms nauwelijks merkbare, veranderingen in rimpels veroorzaken.

Dermabrasie – dit is het echte chirurgische proces dat gewoonlijk wordt uitgevoerd door artsen, meestal plastisch chirurgen of erkende dermatologen, onder algemene anesthesie.

Bij deze chirurgische behandeling zijn de behendige handen en vaardigheid van de behandelende arts nodig, die met een roterend instrument de huid schuurt.

Dermabrasie kan uitstekende resultaten opleveren, maar er is een groter risico bij het proces, omdat het aanzienlijke bijwerkingen kan veroorzaken, zoals littekens en permanente veranderingen in de huidskleur.

Met de vele behandelingen voor huidrimpels hebben mensen nu verschillende keuzes welke ze moeten kiezen als ze besluiten de juiste behandeling te kiezen die bij hen past.

Diverse oefeningen om rimpels te verwijderen

Rimpels onder de ogen worden veroorzaakt door stressvolle activiteiten. Gelukkig zijn er manieren om ermee om te gaan. De goedkoopste manier om dit te doen, is door verschillende oefeningen te doen. Wat u nu moet doen, is uitzoeken wat deze zijn.

Maar voordat we daarheen gaan, moeten we andere manieren noemen om rimpels te verwijderen.

De eerste en misschien wel meest voor de hand liggende is om stressvolle situaties te vermijden en te leren kalm te blijven. Maar als je een zeer giftige baan hebt, is dat heel erg tenzij en het enige dat je kunt doen, is stoppen en overgaan op een nieuwe carrière.

Velen van ons zijn niet bereid om dat te doen, daarom moeten we onze toevlucht nemen tot andere middelen. U kunt ook verschillende make-upproducten kopen om rimpels onder de ogen te verbergen en goed te eten.

Maar misschien wel het beste dat u niets kost, zijn verschillende oefeningen die u op elk moment kunt doen. Omdat mensen vaak rimpels in het gezicht zullen opmerken, moeten we ons concentreren op de oefeningen die kunnen worden gedaan om het te verwijderen.

Om uw voorhoofd steviger te maken, plaatst u uw wijsvinger net boven uw ogen en trekt u deze naar beneden terwijl u probeert uw wenkbrauwen op te trekken.

Voor uw ogen en kraaienpootjes: hef uw onderste oogleden op zonder uw bovenste te bewegen. Dit vergt enige oefening, dus voel je niet slecht als je het de eerste keer niet goed doet.

Je kunt je wangen ook fixeren door de lippen naar buiten te duwen en een ronde vorm te maken en vervolgens naar voren te strekken. Je glimlacht dan een seconde zo breed als je kunt en laat het dan terugkeren naar zijn oorspronkelijke ronde vorm.

Wat betreft de lippen, zuig zo goed mogelijk op uw vingers en verwijder deze langzaam. Als u een roker bent, verberg dan uw tanden met uw lippen en maak een kleine “O” -vorm terwijl u de lippen zo gespannen en breed mogelijk houdt.

De oefeningen voor voorhoofd, ogen en kraaienpootjes, wangen en lippen dienen minimaal 10 keer te worden herhaald.

De nek en kin heeft een aantal oefeningen. U kunt beginnen door recht vooruit te kijken en de wijsvinger en duim in uw nek te plaatsen en de huid zachtjes naar beneden te trekken terwijl u het hoofd optilt.

Tegelijkertijd moet je je mond gesloten houden en je tanden bij elkaar, zodat je het puntje van je tong tegen de onderkant van je ondertanden kunt drukken, geleidelijk de druk verhogen tot je tot 10 telt, dan 6 vasthouden en dan langzaam loslaten . U kunt twee vingers in de holte van uw nek gebruiken als weerstand wanneer u zachtjes indrukt.

U kunt ook uw lip zo ver mogelijk laten zakken door uw vingers op uw sleutelbeen te plaatsen, de kin zo hoog mogelijk te richten en vervolgens uw mondhoeken naar beneden te trekken.

Een andere oefening is om je duim achter het bot net onder je kin te plaatsen, de tong tegen je onderste tandvlees te drukken en dan net te doen alsof je met je tong de duim aanraakt.

Werken aan de kin kan worden gedaan door de spier daar zo stevig mogelijk aan te spannen en vervolgens uw onderlip omhoog te duwen en alsof u pruilt, zodat deze wit en kuiltjes krijgt.

Nu u de verschillende oefeningen kent om rimpels te verwijderen, hoeft u dit alleen nog maar in uw dagelijkse routine op te nemen. Dit moet twee keer per dag worden gedaan, één keer in de ochtend en de andere ’s avonds.

Wat veroorzaakt een rimpel?

Raak niet in paniek bij de eerste tekenen van een rimpel in uw gezicht. Het is normaal. Het overkomt iedereen. Het gebeurt misschien niet alleen op hetzelfde moment. Dus wat u moet doen, is onderzoek doen naar de oorzaken en de preventieve maatregelen die u kunt nemen om een ​​jonger ogende huid te krijgen, zelfs als u al oud wordt.

Dus wat veroorzaakt rimpels? Hier zijn een paar.

1. Zon

Het is een fijn gevoel om in de zon op het strand te liggen om een ​​perfecte bruine kleur te krijgen. Maar dit is geen gezonde prestatie, vooral niet als je dit vaak doet. Weet u dat de blootstelling van uw huid aan zonnestralen de belangrijkste oorzaak is van het ontstaan ​​van rimpels? Dit hoeft niet echt op het strand te gebeuren. Het kan elke dag gebeuren als het overdag is. Het hoeft niet echt zonnig te zijn voor de zon om je huid te beschadigen. Zelfs als het bewolkt is of het lijkt alsof het gaat regenen, bent u, zolang het overdag is, niet veilig voor de effecten van de zon.

Om dit tegen te gaan, moet u zonnebrandcrème op uw huid aanbrengen, vooral op het gezicht en de hals en ook op uw handen. Dit moet worden gedaan wanneer u naar buiten gaat. Om deze bewering te bewijzen, hoeft u alleen maar naar uw achterwerk te kijken. Het bevat zeker geen rimpels. Wat is hiervan de reden? Het wordt niet zo vaak aan de zon blootgesteld als uw gezicht en andere delen van het lichaam.

2. Hormonale verandering

Als u de menopauze bereikt, heeft u minder oestrogeenproductie. Dit soort hormonale veranderingen kan ook leiden tot veranderingen op uw huid. Dit omvat de ontwikkeling van rimpels. Wanneer dit gebeurt, ontwikkelt u ook een afname van de ontwikkeling van collageen. De afbraak ervan zal uw huid aantasten en meer rimpels veroorzaken.

U kunt hier niets aan doen, aangezien dit normaal is. Leid een gezonde levensstijl om het verouderingsproces te vertragen. Je kunt ook vitamines en supplementen innemen. U moet ook de juiste vochtinbrengende crème en crème vinden om u te helpen met het dilemma waarmee u wordt geconfronteerd.

3. Spiergebruik

Er zijn dingen die u wel en niet kunt helpen, waardoor rimpels zich ook gemakkelijk kunnen ontwikkelen. Dit zijn de gezichtsuitdrukkingen die ervoor zorgen dat de elasticiteit van de huid na verloop van tijd afneemt. Dit omvat lachen, fronsen, zelfs huilen en boos worden over simpele dingen. Als deze voor u natuurlijk zijn, kunt u er niets aan doen. Je hoeft alleen maar crèmes te gebruiken en de juiste vitamines te nemen om je te helpen het probleem op te lossen.

4. Zwaartekracht

U weet zeker wat dit concept is. Ben je verbaasd dat dit ook rimpels veroorzaakt? Dit tast uw huid aan door zo’n deel los te maken. Als gevolg hiervan treedt verslapping op en ook hangende oogleden.

U kunt proberen op uw rug te slapen om dit probleem tegen te gaan. Maar voer deze techniek alleen uit als u zich op uw gemak voelt in de genoemde positie. Als dit niet het geval is, ga dan niet door met deze stap. Als u minder slaapt, heeft dat meer slechte effecten op uw huid. Dus het beste is om voldoende rust te hebben.

Als u een rimpel in uw gezicht ziet, hoeft u niet in paniek te raken. Onthoud gewoon dat er stappen zijn die u kunt doen om het probleem op te lossen. Het is een must dat u onderzoek doet naar het onderwerp voordat u een product koopt dat u op uw huid gaat gebruiken. U wilt niet meer schade aanrichten als u alleen maar een jonger uitziende huid wilt bereiken door de tijd heen.

Wat zijn rimpels

Er zijn fysieke tekenen die aantonen dat iemand ouder wordt. Een man kan bijvoorbeeld haar verliezen of langzaam grijs worden. Onze huid vertoont ook tekenen en om het te begrijpen, moeten we weten wat rimpels zijn.

De huid is opgebouwd uit 3 lagen namelijk de epidermis, de dermis en het onderhuidse weefsel. De buitenste laag, namelijk de epidermis, wordt dunner en minder plakkerig naarmate we ouder worden. Dit veroorzaakt op zijn beurt droogheid en aangezien dit met 10% per decennium afneemt, duurt het langer voordat de huid zichzelf herstelt.

Dit heeft ook invloed op de dermis omdat er minder collageen wordt geproduceerd en de elastische vezels die ons van elasticiteit voorzien, slijten, waardoor onze huid ook zakt. We zweten niet zo veel als voorheen, omdat er ook een afname is in het aantal zweetklieren.

Nu we weten waar het kan gebeuren, kunnen we beschrijven wat rimpels zijn als ribbels of plooien op een oppervlak.

Maar is veroudering de enige oorzaak van rimpels? Het antwoord is nee. Studies hebben aangetoond dat blootstelling aan ultraviolet licht, UVA of UVB 90% van de huidveroudering veroorzaakt. Dit varieert afhankelijk van ras vanwege de pigmentbescherming van de persoon.

Enkele andere onderzoeken hebben aangetoond dat rimpels ook kunnen worden veroorzaakt door omgevingsfactoren. Voorbeelden hiervan zijn het roken van sigaretten en vervuiling, aangezien dit de veroudering kan versnellen door de productie van vrije zuurstofradicalen. Dit zijn deeltjes die worden geproduceerd door veel van de chemische processen van het lichaam en wanneer het in overmatige hoeveelheden wordt geproduceerd, kan het de celmembranen beschadigen en niet alleen rimpels veroorzaken, maar ook andere huidaandoeningen.

Snel gewichtsverlies kan ook rimpels veroorzaken, aangezien u het volume van de vetcellen rond het gezicht vermindert, waardoor de huid slap wordt.

Nu we weten wat rimpels veroorzaakt, kan het worden behandeld? Het antwoord is ja. Sommige dermatologen raden retinoïnezuur aan dat op de huid wordt aangebracht om de spleten op te vullen. Er zijn ook dingen die mensen kunnen nemen, zoals actuele crèmes en zalven om de bovenste huidlagen af ​​te pellen, dermabrasie, een procedure om de bovenste laag van de huid te schuren, collageen of botulinum onder de huid te injecteren en laserchirurgie.

Kan iemand een van de genoemde behandelingen volgen? Het antwoord is nee. Dit hangt af van de leeftijd van de patiënt. Wat u ook kiest, u moet de dermatoloog vragen hoe effectief de procedure is, of deze veilig is, mogelijke complicaties en de ervaring van de professional.

In sommige gevallen is een combinatie van deze procedures nodig. Het beste is te weten dat dit een uniforme vernietiging en afstoting van de oude beschadigde oppervlakkige huidcellen veroorzaakt, zodat de gezondere diepere cellen hun plaats op het oppervlak innemen.

Er is niet veel dat mensen kunnen doen om rimpels te voorkomen, omdat dit normaal is naarmate we ouder worden. Maar we kunnen het vertragen door binnen te blijven tussen 10.00 uur en 16.00 uur wanneer de zon het heetst is en het gezicht te wassen met een milde reiniger zonder zeep. De huid moet droog worden gedept en onmiddellijk worden gesmeerd met een vochtinbrengende crème op waterbasis, idealiter SPF30-filter om verdere uitdroging te voorkomen.

Nu je weet wat rimpels zijn, kunnen we stappen ondernemen om het te vertragen of gewoon accepteren voor wat het is. Ouder worden is tenslotte een feit in het leven dat we allemaal ooit zullen meemaken.

Rimpelcrème voor de ogen

De huid onder je ogen is het dunste deel op dat gebied. Om deze reden moet je een goede rimpelcrème voor de ogen vinden. Bij uw zoektocht naar het beste, volgt hier een lijst met wat u moet proberen te bereiken.

  1. De huid onder uw ogen mist het type klieren dat vocht vasthoudt, waardoor deze anders is dan de huid op de rest van uw gezicht. Dus je moet degene vinden die in een dergelijke behoefte voorziet.
  2. Vraag naar de crème die de wallen vermindert en de oogzakken en donkere kringen vermindert. Zoek naar het soort dat belooft het onderdeel soepeler te maken en de ongewenste lijnen in de loop van de tijd zal verminderen.
  3. U wilt dat de probleemplekken worden genezen door de huid op het gebied strakker te maken. U wilt ook de elasticiteit van uw huid herstellen om te voorkomen dat de lijntjes zich verder ontwikkelen.
  4. Het belangrijkste waar u naar wilt streven, is het verkrijgen van een jeugdige huid. Je zou zeker niet als 30 willen worden aangezien als je slechts 20 bent. Het zal veel beter zijn als het andersom wordt genomen. U zult inderdaad de crèmes bedanken die u heeft gebruikt om een ​​dergelijke toestand te bereiken als dat gebeurt.

Meer over de huid onder de ogen

Wat veroorzaakt de rimpels op dit deel? Het is het ontbreken van olieklier en ook vetklieren in de huid onder en rond je ogen. Dit is de reden waarom rimpels zo gemakkelijk te ontwikkelen zijn op dergelijke delen. Als je over het gebied wrijft, zul je meer schade aanrichten dan verlichting.

Dit geldt ook als u hiervoor al de beste oogcrème heeft. Bij het aanbrengen mag u de crème niet wrijven, omdat het op die manier niet zal werken. Wat u moet doen, is de crème langzaam en glad rond uw ogen kloppen. Op deze manier gebruik je de crème om ervan te profiteren en ben je ook goed om het gebied te masseren en niet meer schade toe te brengen aan het probleem.

Als u op zoek bent naar een oogcrème, moet u om een ​​speciaal samengestelde soort vragen die de unieke problemen kan aanpakken die dit onderdeel in de loop van de tijd oploopt. U mag geen gewone crème gebruiken die bedoeld is voor gebruik rondom uw gezicht, omdat het gebied rond uw ogen een specifieke behoefte heeft die een specifieke behandeling vereist. De goede oogcrème kan de huidcellen in de buurt van het ooggedeelte helpen zonder irritatie aan het delicate weefsel te veroorzaken.

Zoek naar iets dat aanvullende oliën bevat. Misschien wilt u ook zien of het belooft de cellen van de huid rond uw ogen te verjongen. Dit mag geen irriterende stoffen bevatten die voor dit doel meer kwaad dan goed doen.

Om je te helpen de juiste crème te vinden, kun je ingrediënten zoals filters overwegen die helpen voorkomen dat de zonnestralen je huid beschadigen. Misschien wilt u ook iets kiezen dat fruitextracten bevat. Biologische oogcrèmes worden ook aanbevolen. U moet er ook voor zorgen dat het product hypoallergeen is.

Om de rimpelcrème effectief voor de ogen te gebruiken, brengt u het product aan nadat u uw gezicht heeft gewassen. Neem een ​​kleine hoeveelheid en dep het zachtjes over de aangetaste delen. Als roodheid en andere allergische reacties optreden, stop dan onmiddellijk met het gebruik van het product en raadpleeg een specialist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *