Acne, littekens en rimpels behandelen met een huidschil van Tca-trichloorazijnzuur

Acne, littekens en rimpels behandelen met een huidschil van Tca-trichloorazijnzuur

Iedereen heeft wel eens gehoord van huidschilfers en er zijn er veel: melkzuur, glycolzuur, salicylzuur, TCA (trichloorazijnzuur) en fenol. Hiervan zijn er in principe 3 niveaus:

Kleine, oppervlakkige schillen – melkzuur, glycolzuur, salicylzuur.

Peeling met gemiddelde diepte – TCA, Jessner’s

Diepe schillen – fenol.

We behandelen hier alleen TCA-peelings met gemiddelde sterkte, omdat ze het gemakkelijkst aan te brengen zijn (Jessner’s kunnen meerdere gelijktijdige toepassingen en tapen vereisen om de huidpenetratie te bevorderen), de veiligste en verreweg de meest effectieve tegen tal van huidaandoeningen / aandoeningen. Ze zijn ook een van de meest effectieve behandelingen voor acne die momenteel bekend zijn bij de medische gemeenschap.

Het meest voorkomende behandelde gebied is het gezicht. TCA wordt meestal in een crème aangebracht. Artsen mengen Obagi, Apeel of een andere eerder bereide crème met TCA en brengen dit mengsel vervolgens aan op het te behandelen gezicht of lichaamsgebied. De crèmes hebben meestal een groene of blauwe huidkleur, zodat de arts gemakkelijk kan zien welke gebieden wel en niet zijn behandeld. Het wordt meestal aangebracht met een applicator van katoen of schuim. Dit wordt dan 10-20 minuten gelaten. Sommige artsen geven er de voorkeur aan om een ​​pure (niet-crème) oplossing van TCA te gebruiken. Dit werkt veel sneller en dringt dieper door en wordt gebruikt voor diepere peelings.

Nadat het aanbrengen en de juiste tijd voor de gewenste diepte is bereikt, zal de arts een neutralisator aanbrengen. Dit is meestal gewoon een mengsel van zuiveringszout en water dat tot een pasta wordt gemaakt. Sommige artsen zullen afgebroken ijs toevoegen om de huid verder af te koelen. De huid is nu ontstoken en als er geen kleurstof is gebruikt, ziet het eruit als een slechte zonnebrand. Dit duurt 2-4 dagen totdat het begint af te pellen en een nieuwe, schone, jonger uitziende huid onthult. Afhankelijk van de behandelde huidproblemen kan het meerdere behandelingen vergen, maar een groot verschil is direct zichtbaar.

De resultaten van een TCA-peeling zijn veel groter dan bij een normale, oppervlakkige peeling. Resultaten kunnen 6 maanden tot een jaar duren en het is bekend dat het acne op afstand houdt, acnelittekens verkleint en vermindert, rimpels vermindert en strakker maakt, kleur, pigmentatie verbetert, enz … Een TCA-peeling kan niet zo vaak worden aangebracht als een meer oppervlakkige schil. Over het algemeen kan elke 2-5 weken een oppervlakkige peeling worden aangebracht. Een sterkere peeling met gemiddelde diepte heeft meer tijd nodig tussen de peeling om de huid goed te laten genezen en regenereren. Artsen wachten graag 2-6 maanden of langer tussen deze schillen.

Dit proces van chemisch exfoliëren van de huid gaat sneller en dieper in een TCA-peeling dan in de meeste peeling. Veel huidschilfers, zoals melkzuur, glycolzuur en salicylzuur, zijn goed in het verminderen van de vorming van vet (overactieve talgklieren) en zeer kleine onvolkomenheden van de huid. maar ze kunnen acne, rimpels, fijne lijntjes, enz. niet effectief behandelen. Het is bewezen dat TCA deze diepere huidaandoeningen behandelt en wordt aangeboden op bijna elke dermatoloog en plastisch chirurg. De verbetering in huidskleur, toon, enz … is zo drastisch dat vrouwen, zelfs mannen, massaal in de rij staan ​​om dit over de hele wereld te laten doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *