Oorzaken en behandeling van rimpels

Oorzaken en behandeling van rimpels

Naarmate mensen ouder worden, worden hun opperhuidcellen minder plakkerig waardoor de huid merkbaar dunner wordt. Wanneer de huid dunner wordt, neemt de effectiviteit van de barrièrefunctie af en geeft vocht vrij in plaats van het in de huid te vergrendelen. Wanneer dit gebeurt, de huid is meer vatbaar voor droogte en het is waarschijnlijk te verliezen zijn vermogen om zichzelf te herstellen.

Wanneer de huidlaag dun wordt, produceert het minder collageen en elastinevezels. Deze veroorzaakt rimpels en maken de huid verzakken.

Oorzaken

Naast het verouderingsproces is schade door de zon ook gekoppeld aan rimpelvorming. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon voor een lange periode van tijd, het kan leiden tot droogte en het kan schade toebrengen aan de collageen vezels die de huid beschermt. Bovendien kan langdurige blootstelling aan de zon huidaandoening en kanker veroorzaken.

Andere factoren van rimpelvorming zijn de volgende: Slechte voeding, stress, slaaptekort, overmatig alcoholgebruik of illegaal drugsgebruik, en vervuiling.

Preventie

  1. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan ernstige huidschade veroorzaken. Experts raden het gebruik van hoed wanneer op het strand vooral tussen 12nn-2pm. Gebruik van zonnebrandcrème en zonnebril is ook nuttig om rimpels die kunnen verschijnen rond de ogen te voorkomen.
  2. Roken is gevaarlijk voor uw gezondheid. En ook op je huid. Mensen die roken vormen rimpels rond hun mond eerder te vergelijken met niet-rokers. Om de huid gezond te houden, vermijd sigaret en rokerige plaatsen zoals bars en restaurants.
  3. Vermijd alcoholische dranken. Overmatig alcoholgebruik is slecht voor de huid. Alcohol voorkomt dat het lichaam van het absorberen van vitaminen die nodig zijn om de huid gezond te houden.
  4. Drink elke dag minstens 8-12 glazen water. Water helpt bij het houden van de huid gloeiend en gezond. Het is een effectief element in het verminderen van rimpels, spoelen toxines, vet, en andere vreemde stoffen uit het lichaam.
  5. Gebruik olijfolie zoveel mogelijk. Het maakt de huid zacht en jonger uit.
  6. Eet tomaten en groenten. Deze bevatten voedingsstoffen waarvan bewezen is dat ze de huid er jonger laten uitzien. Bovendien, fruit, noten en bonen zijn ook goed voedsel voor de huid.
  7. Weersta de drang om te zonnen. Experts zijn het erover eens dat, hoewel tan maakt mannen en vrouwen kijken sexier, het kan een bedreiging vormen voor de huid. Probeer in plaats daarvan zelfbruiner. Gebruik nooit zonnebank of zonnelamp.
  8. Verwen de huid af en toe door naar spa of sauna te gaan. Ook krijg je 8 of meer uren slaap. Deze kunnen wonderen doen op de huid in een mum van tijd.
  9. Gebruik moisturizer twee keer per dag.

Behandeling

Dermatologen adviseren mensen die weinig, ondiepe rimpels hebben om hydraterende crèmes en zonnebrandcrème te gebruiken. Echter, meer en meer mensen zijn op zoek naar meer geavanceerde technologie in het wissen van de tekenen van veroudering.

Onlangs, dermatologen gereageerd op het verzoek van mensen voor rimpelbehandeling. Botox werd geïntroduceerd die rimpels verzachten die worden veroorzaakt door grimacing of loeren. Hyaluronische of collageenzuur worden geïnjecteerd op de huid om rimpels te verheffen.

Een andere doorbraak is laserbehandeling om rimpels te minimaliseren. Meest voorkomende laserbehandeling heet Kooldioxide laser die is ontworpen voor diepere rimpels.

Mensen die diepe, overmatige rimpels toevlucht nemen tot face lift. Het is een chirurgische ingreep die zowel invasief als duur is en uitstekende resultaten oplevert.

Rimpels kunnen niet worden vermeden, maar ze kunnen worden uitgesteld. Er is niets bevredigender dan jonger uitzien dan iemands leeftijd. Dus, volg deze tips en blijf jong!

Chemische peelings kunnen rimpels verwijderen

Chemische peelings kunnen rimpels verwijderen. Ze zijn ook effectief in het verwijderen van de buitenste lagen van door de zon beschadigde, onzuivere, ongelijkmatig gepigmenteerde, vlekkerige huid en voorstadia van kanker.

Er zijn momenteel drie sterke punten die allemaal zijn ontworpen om de buitenste huidlaag te verwijderen, zodat er frisse nieuwe huidgroei ontstaat zonder puistjes, vlekken en rimpels. Desondanks moeten mensen onthouden dat chemische peelings de normale effecten van veroudering niet stoppen of vertragen. Laten we het hebben over de drie typen.

De eerste staat bekend als een lichte peeling. Hier worden alfahydroxyzuren (AHA) en betahydroxyzuren (BHA) gebruikt om rimpels te behandelen. De AHA-oplossing kan worden gemengd met een bleekmiddel en kan soms worden gebruikt als voorbehandeling voor degenen die spelen om TCA-peeling of resurfacing te ondergaan.

De lichte peeling wordt gedaan zonder de noodzaak van anesthesie of sedatie, zodat de persoon een lichte steek voelt. De behandeling in de kliniek kan 10 tot 15 minuten duren. Gedurende die tijd is het normaal dat u last krijgt van uitdroging, schilfering, lichte irritatie of roodheid. U kunt uw dagelijkse routine binnen één tot twee dagen hervatten.

Bij middelgrote schillen wordt daarentegen een oplossing gebruikt die bekend staat als Tricholorazijnzuur (TCA). Net als de lichte peeling wordt deze pas aangebracht als je gezicht grondig is gereinigd. U heeft de mogelijkheid om een ​​licht kalmerend middel te gebruiken, maar dit kan al niet nodig zijn wanneer de oplossing zelf een verdovend effect geeft.

Ondanks dat zullen sommige mensen nog steeds een warm of branderig gevoel voelen. Dit kan ook op andere delen van het lichaam worden gebruikt en het kan zijn dat u meer dan 2 behandelingen moet ondergaan met tussenpozen van één tot twee maanden om het volledige effect te bereiken.

Diepe peeling: Fenolzuur is de sterkste oplossing voor chemische peeling en bereikt de diepste peeling en meest dramatische resultaten. Het verzacht grove rimpels en wordt vaak gebruikt om voorstadia van kanker te verwijderen. Vlekkerigheid wordt ook behandeld met fenol-peeling.

De derde heet diepe “fenol” schil. De behandeling duurt gewoonlijk één tot twee uur, maar als het te behandelen gebied klein is, kan dit in 15 minuten worden gedaan. Dit wordt alleen op het gezicht gebruikt en de patiënt moet worden verdoofd.

Deze behandeling is alleen mogelijk bij patiënten met een lichte en dunne huid met oppervlakkige rimpels. Je ogen zullen daarna opzwellen en je zult een verband moeten dragen nadat de peeling is voltooid. Er zullen daarna ook korsten of korsten zijn die 7 tot 10 dagen aanhouden en pas dan kun je weer terug naar je dagelijkse routine.

De kans is groot dat u ook moeite zult hebben met praten, dus u kunt het beste op een vloeibaar dieet gaan. Aangezien u de komende week niets kunt doen, moet u ervoor zorgen dat iemand u naar de afspraak van uw arts brengt of bij u blijft tijdens uw herstel. Je wordt ook aangemoedigd om de hele tijd binnen te blijven. Als je de deur uit moet, zorg er dan voor dat je eerst zonnebrandcrème aanbrengt.

Chemische peelings kunnen rimpels verwijderen. U hoeft niet eens naar een ziekenhuis te gaan, aangezien veel van deze specialisten hun eigen privéklinieken hebben. U hoeft alleen maar te worden onderzocht om eerst de conditie van uw huid te beoordelen, zodat het juiste type peeling kan worden aanbevolen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *