Zonnebrand - Hoe kunt u zonverbranding voorkomen en kreukvrij blijven?

Zonnebrand – Hoe kunt u zonverbranding voorkomen en kreukvrij blijven?

Zonnebrand veroorzaakt schade aan de huid. We vergeten misschien dat de zon verbrandt nadat we genezen zijn, maar onze huid doet dat niet. Het wordt permanent gekwetst. Herhaalde zonnebrand beschadigt de huid onherstelbaar en er verschijnen zeer vroege tekenen van rimpels, zonnevlekken en andere huidaandoeningen. Je wilt er altijd jong uit blijven zien. Heb ik gelijk? Weet dan hoe u verbranding door de zon kunt voorkomen.

Sun Burn-voorzorgsmaatregelen

  1. Draag een goede zonnebrandcrème of zonnebrandcrème die u beschermt tegen het brede spectrum van UV-stralen. Opnieuw aanbrengen na elke twee uur. Als je heel eerlijk bent, kies dan een hogere SPF-30. Anders is SPF 15 goed genoeg.
  2. Gebruik een hoed met brede rand om je hoofdhuid en gezicht te bedekken. De zon kan problemen veroorzaken op uw hoofdhuid en de meeste vroege laesies worden aangetroffen op het oor enz. Bescherm de hoofdhuid en het gezicht met een hoed die geen licht binnenlaat.
  3. Gebruik een zonnebril om uw ogen te beschermen tegen UV-straling. Daarnaast bescherm je ook je huid rond de ogen of krijg je veel sneller kraaienpootjes.
  4. Draag kleding die het lichaam grotendeels bedekt. Met minder kleren in de zon lopen is een recept voor een ramp voor de huid.
  5. Denk niet dat wolken UV-straling tegenhouden. Ze laten veel ervan binnen en beschadigen de huid. Neem alle bovenstaande voorzorgsmaatregelen, zelfs als de dag bewolkt is.

Door uzelf te beschermen tegen zonnebrand, bespaart u uw jeugd veel langer en voorkomt u ook huidkanker.

Dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden. Dit artikel is niet bedoeld als medisch advies en het is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg uw arts voor uw medische zorgen. Volg elke tip in dit artikel alleen na overleg met uw arts. De auteur is niet aansprakelijk voor enige uitkomst of schade die voortvloeit uit informatie die uit dit artikel is verkregen.

De verschillende antioxidanten voor rimpelbehandeling

Wat komt er als eerste in je op als je hoort over rimpelbehandeling? Als het een operatie is, wees er dan niet drastisch over, vooral als het nog steeds kan worden verminderd met de in de handel verkrijgbare producten voor een dergelijke oorzaak.

De antioxidanten

Ooit gehoord van de antioxidanten? Zeker, dat heb je. Het staat overal in de advertenties. Elk product lijkt tegenwoordig antioxidanten te claimen als hun unieke verkoopvoorstel of hun USP. Wat is er zo speciaal aan deze functie? Hoe komt het dat er ineens een zwerm producten is die beweren dat ze dat hebben?

Om je een idee te geven, antioxidanten zijn de stoffen die werken als aaseters van de radicalen in ons lichaam die zuurstofvrij zijn. Deze radicalen zijn de deeltjes die onstabiel zijn en schade kunnen toebrengen aan uw cellen in de mate van schade door de zon en zelfs huidkanker. Hoe vaker uw huid wordt blootgesteld aan de zon, uw antioxidanten worden verminderd en moeten daarom worden vervangen.

Waar kun je deze antioxidanten krijgen? Hier is een lijst die u kunt doornemen om de producten te noteren waarin u deze belangrijke stoffen kunt krijgen.

  1. Vitaminen en supplementen. Er zijn eigenlijk antioxidant-supplementen die u oraal kunt innemen en die uw ongewenste lijntjes helpen voorkomen of verminderen. Sommige onderzoekers ontdekten dat inname van een combinatie van vitamine C en E de reacties op zonnebrand helpt verminderen. Maar u moet nog steeds zonnefilters gebruiken voor meer bescherming.
  2. Antioxiderende actuele producten. Deze omvatten crèmes, zalven en lotions die de huid helpen beschermen tegen schade door de zon. De meest voorkomende antioxidanten die u commercieel kunt gebruiken, zijn CoQ10 of het co-enzym Q10, alfaliponzuur, selenium en vitamine A, C en E.
  3. Vitamine A. Dit heeft bewezen effectief te zijn bij het bestrijden van huidschade door de zon en veroudering. De meest gebruikte voor dit type zijn retinol, retinaldehyde en andere derivaten zoals retinoïden.
  4. Retin-A. Dit staat ook bekend als de tretinoïne. Dit is een actueel product dat is goedgekeurd om fotoveroudering te behandelen. U kunt dit alleen kopen als u een receptformulier heeft. De bekende merken zijn Avita, Differin en Renova. Een dergelijke substantie zal een roze gloed op uw gezicht creëren en langzaam fijne lijntjes, levervlekken en ruwheid van uw huid verminderen.
  5. Retinol. Dit is een natuurlijke vorm van vitamine A. Deze werd tot voor kort niet in de volksmond beschikbaar gesteld. De reden hiervoor is dat het vroeger gemakkelijk door de uv-straling sijpelde. Maar nu is de formulering veel stabieler en kan deze positieve effecten op uw huid hebben.

Er zullen andere medicijnen en producten op de markt komen om de zich ontwikkelende lijnen tegen te gaan die veel mensen niet graag hebben. Rimpels komen normaal voor bij mensen naarmate we ouder worden. Maar als het nog steeds kan worden tegengegaan, wie wil er dan niet de maatregelen nemen.

Gewoon een waarschuwing voor zwangere vrouwen, het is raadzaam om het gebruik van een vitamine A-derivaat te stoppen totdat u bent bevallen. Sommige stoffen kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken, een voorbeeld hiervan is de orale tretinoïne. Blijf uit dergelijke producten als u zwanger bent of zelfs als u alleen probeert zwanger te worden.

Na de bevalling kunt u doorgaan met uw favoriete rimpelbehandeling. Op deze manier riskeer je het leven aan je baarmoeder niet terwijl je er na verloop van tijd nog jonger uit kunt zien en je al een signaal krijgt dat je de producten kunt blijven gebruiken.

Het dieptepunt op rimpels

Wat is er nu een meer verfrissende manier om de dagelijkse sleur te verlichten dan naar het strand te gaan en in de zon te blijven … maar wacht maar tot je het dieptepunt over rimpels hoort.

Het is een feit dat de huid veroudert, net als ons uiterlijk, en dat gebeurt overal in ons lichaam, vooral op delen van de huid die het vaakst aan de zon worden blootgesteld.

Deze veroudering komt in de vorm van veranderingen die worden veroorzaakt door schade door de zon, fotoveroudering genaamd, gekenmerkt door droogheid of ruwheid, slapheid, huidgroei die ‘levervlekken’ of keratosen worden genoemd en – vaak – rimpels.

Er zijn twee categorieën voor rimpels, die twee verschillende gradaties van rimpelontwikkeling met zich meebrengen, namelijk fijne oppervlaktelijnen en diepe huidplooien, waarvoor gewone en algemene rimpelbehandelingen effectiever zijn voor de eerste, maar voor de laatste zijn agressievere behandelingen nodig, zoals lange -termijn dermatologische of plastische chirurgie.

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan huidrimpels is roken, dat de huid uitdroogt omdat het vocht vermindert; huidtype ook, aangezien mensen met een lichtgekleurde huid en blauwe ogen vatbaar zijn voor schade door de zon; erfelijke bijzonderheden, aangezien er familielijnen zijn die vatbaarder zijn voor huidrimpels; kapsel, dat duidelijk afhangt van hoeveel huid door het haar wordt bedekt en tegen de zon wordt beschermd; kledingstijl, omdat dit ook zal bepalen hoeveel huid wordt bedekt of aan de zon wordt blootgesteld; en tot slot, recreatieve en beroepsmatige blootstelling aan de zon die zich kan uitstrekken over een periode van jaren.

Momenteel zijn er veel behandelingen op de markt, zowel vrij verkrijgbare als voorgeschreven behandelingen, waaronder vitamine A-zuur, alfahydroxyzuren, antioxidanten en vochtinbrengende crèmes.

Deze behandelingsmethoden omvatten ook cosmetische ingrepen, zoals glycolzuur die diep pelt

peelings, dermabrasie, laserresurfacing, chirurgische ingrepen en de immer populaire Botox.

Er is een populaire overtuiging dat chronische stress een oorzaak kan zijn van veroudering bij mensen, dus het ontstaan ​​van huidrimpels, maar de meeste van deze bewijzen zijn niet specifiek gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen, maar eerder op observaties en percepties van mensen.

Er is echter een weinig bekende maar belangrijke studie in 2004 die het verband tussen chronische stress en veroudering heeft aangetoond.

De studie onthulde dat telomeren, dit zijn structuren aan het einde van chromosomen die korter worden bij veroudering, ook de neiging hebben om voortijdig te verkorten bij personen die worden blootgesteld aan langdurige psychologische stress, wat resulteert in vroegtijdig ‘verouderende’ cellen.

Hoewel de resultaten van deze studie een verband aantonen tussen cellulaire veroudering en stress, is de directe relatie tussen stress en veroudering veel complex en is deze nog niet volledig begrepen of ondersteund door onweerlegbare bevindingen.

Het kan echter nog steeds als een ounce van preventie worden beschouwd om stress op afstand te houden, aangezien het inderdaad nadelige effecten kan hebben op de fysieke en emotionele gezondheid.

Iedereen die zich zorgen maakt over het krijgen van rimpels of andere tekenen van veroudering, moet toch worden geadviseerd om een ​​gezonde en, beter, een stressvrije levensstijl te beoefenen of, indien niet mogelijk, zelfs om de stress onder controle te houden.

Ten slotte is blootstelling aan ultraviolet licht, of het nu UVA of UVB is, van zonlicht verantwoordelijk voor de meeste symptomen van vroegtijdige huidveroudering, vooral omdat de meeste fotoverouderingseffecten optreden in de late tienerjaren rond de 19-20 jaar enzovoort.

De hoeveelheid schade aan de huid, vooral de aanwezigheid van rimpels, wordt dus bepaald door de totale levensduur van blootstelling aan straling en de pigmentbescherming van de persoon.

Dit is misschien het dieptepunt van rimpels, maar wees niet bang, met alle tips en behandelingen die overal beschikbaar zijn, is het niet nodig om rimpels te verbergen en te vrezen.

De relatie tussen de zon en rimpels

Velen zullen het misschien niet weten, maar de zon en rimpels zijn nauw met elkaar verbonden en verder lezen zal je helpen de relatie tussen de zon en rimpels op te lossen.

Het is een feit dat blootstelling aan ultraviolet licht, of het nu UVA of UVB is, dat afkomstig is van zonlicht, verantwoordelijk is voor 90% van de symptomen van vroegtijdige huidveroudering.

Aangezien de meeste fotoverouderingseffecten optreden op de leeftijd van 20 jaar, wordt de hoeveelheid schade aan de huid veroorzaakt door de zon bepaald door de totale levenslange blootstelling aan straling en de pigmentbescherming.

Tot de veranderingen in de opperhuid die door voortdurende blootstelling aan de zon worden veroorzaakt, behoren vele schadelijke, dunner wordende opperhuid en de groei van huidlaesies zoals actinische keratosen, plaveiselcelcarcinomen en basaalcelcarcinomen,

Langdurige blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat collageen in de dermis sneller wordt afgebroken dan alleen chronologische veroudering.

Collageenvezels worden beschadigd door zonlicht en veroorzaken de ophoping van abnormaal elastine en wanneer dit door de zon geïnduceerde elastine zich ophoopt, worden enzymen die metalloproteïnasen worden genoemd in grote hoeveelheden geproduceerd.

Onder normale omstandigheden zijn metalloproteïnases verantwoordelijk voor het fixeren van door de zon beschadigde huid door collageen te produceren en opnieuw te vormen.

Dit proces werkt echter niet altijd goed en sommige metalloproteïnasen breken collageen zelfs af, wat resulteert in de vorming van ongeorganiseerde collageenvezels die bekend staan ​​als zonnelittekens.

En wanneer de huid dit gebrekkige wederopbouwproces herhaalt, ontstaan ​​er rimpels.

Aangezien de zon nog steeds de belangrijkste verdachte is bij het veroorzaken van rimpels, is zonnebrandcrème het belangrijkste huidverzorgingsproduct om rimpels te voorkomen, maar de meeste mensen gebruiken zonnebrandcrème niet correct.

Het is het beste om de belangrijke factoren bij het gebruik van zonnebrandcrème in overweging te nemen, vooral met het spectrum van de geabsorbeerde UV-straling, de hoeveelheid aangebrachte zonnebrandcrème en de frequentie van aanbrengen.

Zoals eerder vermeld, geeft de zon ultraviolette (UV) stralen af ​​die op basis van de golflengte in categorieën kunnen worden ingedeeld.

UVC-straling wordt geabsorbeerd door de atmosfeer en veroorzaakt geen huidbeschadiging, terwijl UVB-straling de buitenste laag van de huid, de epidermis, aantast en het belangrijkste middel is dat verantwoordelijk is voor zonnebrand.

UVB dringt niet door glas en de intensiteit van UVB-straling is afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen.

UVA-straling daarentegen dringt diep in de huid en werkt efficiënter en kan ook niet door glas worden gefilterd, maar overmatige blootstelling aan UVA kan ook gevaarlijk zijn.

De intensiteit van UVA-straling is constanter dan UVB zonder de variaties gedurende de dag en het hele jaar door.

Ongeacht hun golflengte kan zowel UVA- als UVB-straling rimpels veroorzaken omdat het collageen afbreekt, vrije radicalen creëert en natuurlijke herstelmechanismen van de huid remt.

Een classificatiesysteem voor zonnegevoeligheid is de Skin Phototype (SPT) -classificatie, die wordt gebruikt om de potentie en het beschermingsspectrum te bepalen dat zonnebrandcrèmes helpen beschermen tegen deze straling, en om rimpels te onderdrukken of te minimaliseren.

Mensen met huidtype I en II lopen het grootste risico op fotoverouderingseffecten, waaronder rimpels en huidkanker, dus het juiste gebruik van zonnebrandcrème om zowel UVA- als UVB-straling te blokkeren is belangrijk in de strijd tegen rimpels.

Zoals beloofd, is de relatie tussen de zon en rimpels vastgesteld en de eeuwenoude agae geldt nog steeds dat zegt dat voorkomen beter is dan genezen.

Er wordt gezocht naar de beste rimpelcrème

Wat zou je aanbevelen als de beste rimpelcrème? Heeft u al iets in deze categorie geprobeerd? Rimpels zijn enkele van de tekenen dat u ouder wordt. Maar sommige mensen houden niet van dergelijke tekens. Ze zouden er alles aan doen om er vanaf te komen.

Dankzij de zich steeds ontwikkelende wereld van de wetenschap zijn er steeds meer redenen om op een goede manier ijdel te zijn, en soms voor een heel goed bedrag. U kunt de ongewenste lijntjes verwijderen met slechts enkele injecties. Met een korte ingreep maakt u uw huid witter. U kunt zelfs uw uiterlijk en uw gelaatstrekken binnen een paar uur veranderen.

Maar één ding waar u zeker van moet zijn, bent u bereid zo ver te gaan? Zo niet, dan zijn hier uw andere opties.

1. Vochtinbrengende crème

Dit is een must voor iedereen, of je nu een jongen of een meisje bent. Dit zorgt ervoor dat uw huid altijd glad aanvoelt en er fris uitziet. Hoewel dit product op zichzelf geen rimpels kan genezen, kan dit met behulp van andere schoonheidsproducten helpen om dergelijke problemen te verminderen.

Wat doet een vochtinbrengende crème? Dit voorkomt dat uw huid uitdroogt. Het resultaat is dat u niet te maken krijgt met kneuzingen of scheuren veroorzaakt door een dergelijke situatie. Om geweldige resultaten te bereiken, moeten moisturizers op uw huid worden aangebracht nadat u zich heeft gewassen of een bad heeft genomen waarin uw huid nog vochtig is. Een dergelijk product houdt het vocht op uw huid vast.

Er zijn veel producten die voor dit doel kunnen werken. Vaseline helpt bijvoorbeeld om het water op je huid vast te houden en te voorkomen dat het verdampt. Glycerine trekt het water omhoog in het huidoppervlak. Dit zal vooral effectief zijn voor mensen met een vette huid. Monolaurine, aan de andere kant, herstelt de natuurlijke elementen van uw huid door vocht vast te houden.

Kijk naar de ingrediënten van je moisturizers. Vraag de verkoper wat het beste bij uw huid past. Er zijn ook andere goede ingrediënten die u misschien wilt bekijken, zoals zonbeschermers, keratine, AHA en collageen. Er zijn in de handel veel variaties van moisturizers verkrijgbaar.

Kies het merk en de producten die perfect bij uw budget en huid passen. Soms gaat het niet echt om de prijs. Andere, meer betaalbare keuzes passen net zo goed bij uw huid als de duurdere. Het is allemaal een kwestie van het nemen van de juiste beslissing, vooral omdat dit invloed heeft op hoe u eruitziet en hoe u er op de lange termijn uit zult zien.

2. Onder oogcrème

Als dit het gebied is waar u zich het meest zorgen over maakt, zijn er ook veel commercieel verkrijgbare producten die u kunnen helpen bij het oplossen van uw dilemma. De huid onder uw ogen kan gevoelig lijken. Dit komt omdat het dunner is dan de rest van je gezichtshuid. En een dergelijk onderdeel produceert niet voldoende beschermende oliën om het onderdeel zowel zacht als soepel te maken. Dit product mag niet worden ingewreven, maar moet worden aangebracht met een lichte tikbeweging om rimpels en andere problemen zoals donkere kringen of zelfs wallen te helpen elimineren.

Terwijl u begint met zoeken naar wat de beste rimpelcrème is, krijgt u veel keuzes. U kunt dit met vallen en opstaan ​​doen. Of u kunt rechtstreeks naar een dermatoloog gaan die uw huid grondig kan bekijken en u kan aanbevelen wat het beste is voor uw huidtype.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *