BOTOX - De tijdelijke rimpeloplossing

BOTOX – De tijdelijke rimpeloplossing

Botox heeft een enorme vlucht genomen in de gezondheids- en schoonheidsmarkt vanwege het vermogen om rimpels te verwijderen en te minimaliseren. Het verbluffende succes van de BOTOX-oplossing heeft schoonheidfanaten in de rij gezet om hun rimpelbehandelingen te ontvangen. Zijn botox-behandelingen veilig? BoTOX is tenslotte een eiwittoxine die wordt geproduceerd door clostridium botulinum-bacteriën. Dit is de eerste neef van de dodelijke botulisme-bacterie.

Botox wordt al meer dan een decennium veilig gebruikt door opthamoligisten zonder dat er ernstige bijwerkingen zijn gemeld. Dit medicijn bestaat eigenlijk al sinds het begin van de jaren zestig. Oorspronkelijk werd het gebruikt als behandeling voor scheelzien. De manier waarop botox werkt, is dat het wordt geïnjecteerd in de spier waar de rimpels verschijnen. Wanneer de botox in de spier wordt geïnjecteerd, verdwijnen de fronsrimpels, kraaienpootjes en lachrimpels tijdelijk. Ik benadruk het gebruik van het woord “tijdelijk” omdat een botoxbehandeling normaal gesproken ongeveer 3 tot 6 maanden duurt. Botoxbehandelingen zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration als behandeling van spieren die fronsrimpels produceren.

Botox-injecties zijn snel de snelst groeiende cosmetische procedure geworden en zullen naar verwachting in 2006 bij meer dan 4,5 miljoen patiënten worden gebruikt. Ze zijn populairder dan borstvergroting. Huidige botoxpatiënten melden dat na verschillende behandelingen de effecten van deze rimpelkuur veel langer aanhouden. Het is belangrijk op te merken dat Botox niet effectief is voor fijne rimpels omdat fijne rimpels niet verschijnen vanwege gezichtsuitdrukking veroorzaakt door gezichtsspieren.

Aan de andere kant is het enige negatieve van botoxbehandelingen een lichte en tijdelijke hangende ooglidcorrectie. Op dit moment blijkt dit de belangrijkste bijwerking van botoxbehandeling te zijn.

Hoewel botox veilig is gebruikt door miljoenen patiënten, wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen, of vrouwen die borstvoeding geven aan hun baby’s en patiënten die aan een neurologische aandoening lijden, nooit botox mogen gebruiken.

Botox-behandelingen werken niet voor iedereen. Meer dan 90% van de ondervraagde patiënten is echter buitengewoon blij met deze procedure. Deze tijdelijke remedie tegen rimpels heeft voor heel wat opwinding gezorgd op het gebied van gezondheid en schoonheid. Deze procedure wordt uitgevoerd door gekwalificeerde plastisch chirurgen. De gemiddelde kosten voor een eenvoudige botoxbehandeling bedragen ongeveer $ 200 – $ 400 voor elk gebied waarop het wordt toegepast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *