Gezichtslijnen en rimpels

Gezichtslijnen en rimpels

Lijntjes en groeven en rimpels – klinisch rhytiden genoemd – zijn typerend voor een ouder wordende huid en worden toegeschreven aan de onregelmatige verdikking van de dermis in combinatie met de afname van de hoeveelheid water die door de epidermis wordt vastgehouden.

Genetische aanleg, huidfototype, blootstelling aan omgevingsfactoren en levensstijlkeuzes zijn enkele van de factoren die de ernst van deze schijnbaar alarmerende veranderingen in iemands uiterlijk kunnen beïnvloeden.

Afgezien van natuurlijke verouderingsprocessen, lijken de volgende factoren de meest voorkomende boosdoeners te zijn – hoewel moet worden opgemerkt dat sommige redenen eenvoudigweg onvermijdelijk zijn: schade door de zon, spierbewegingen, zwaartekracht, chirurgie, verwonding, acne, discoïde lupus (huidaandoeningen met een neiging tot littekenvorming), roken en blootstelling aan giftige stoffen uit het milieu zoals smog en stof.

Bij lijnen is er vaak een zekere mate van onregelmatigheid en asymmetrie, omdat mensen aan de ene kant meer glimlachen, grijnzen of fronsen dan aan de andere kant, of liever op de rechter- of linkerwang slapen.

Voren zijn eigenlijk diepere lijnen en worden klinisch geclassificeerd als dynamisch of statisch. Dynamische lijnen verschijnen bij beweging van de gezichtsspieren. Uiteindelijk worden dynamische lijnen echter statische lijnen en zullen ze ondanks spierbewegingen permanent en vast naar boven komen.

Veel voorkomende vorm van groeven zijn kraaienpootjes, die rond de ogen verschijnen als gevolg van glimlachen en activiteit van de ooglidspieren; zorgwekkende lijnen, die op het voorhoofd verschijnen als gevolg van samentrekking van de frontalis-spier bij het optrekken van de wenkbrauwen; en fronslijnen die ontstaan ​​tussen de wenkbrauwen als gevolg van samentrekking van de corrugator supercilii-spieren en de procerus-spier bij boosheid of concentratie.

Een ander vervelende verouderingsprobleem is een slappe huid. Een vermindering van de vetcellen onder de huid, verlies van collageen- en elastinevezels en zwaartekracht, waardoor het slappe weefsel verzakt, zijn factoren die zouden leiden tot een slappe of hangende huid. Delen van het gezicht die zakken en zakken zijn onder meer het voorhoofd, de bovenste en onderste oogleden, ogen (lijken hol), wangen, necline, oorlellen, punt van de neus en bovenlip.

Dermatologen en cosmetisch chirurgen gebruiken twee geaccepteerde classificaties van ‘verouderingsstadia’.

De Glogau-classificatie beschrijft: Mild – weinig rimpels, vereist weinig of geen make-up voor dekking; Matig – vroege rimpels, vale teint, vereist weinig make-up; Gevorderd – aanhoudende rimpels, huidverkleuring met gebroken bloedvaten en zonne-keratosen, vaak met make-up; en, Ernstig – ernstige rimpels en groeven, zonne-keratosen, draagt ​​vaak make-up, maar het kan de verouderingsveranderingen niet verbergen.

Aan de andere kant verwijst de Fitzpatrick-classificatie van gezichtslijnen naar de mate van rimpels met focus op de gebieden rond de mond en ogen: Klasse I – fijne rimpels; Klasse II – fijne tot matig diepe rimpels en matig aantal lijnen; en Klasse III – fijne tot diepe rimpels, talrijke lijntjes en mogelijk overtollige plooien.

Tegenwoordig heeft het gebied van cosmetische zorg en chirurgie geavanceerde technologieën en opmerkelijke innovaties ontwikkeld om het probleem van rimpels, lijnen en groeven aan te pakken. Een jonger uiterlijk en een verbeterde teint zijn niet vergezocht.

De beste resultaten kunnen worden verkregen met de reeks cosmetische ingrepen die tegenwoordig beschikbaar zijn. Van actuele retinoïden en antiverouderingsformules vol vitamines, alfahydroxyzuren en verschillende plantenextracten tot verschillende resurfacing-technieken, waaronder chemische peelings, dermabrasie en thermage.

Implantaten in de vorm van tijdelijke of permanente fillers of grafts kunnen individuele lijnen en groeven optillen. BOTOX®-behandeling kan de spieren verlammen die verantwoordelijk zijn voor fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdlijnen. Ondertussen zorgt cosmetische chirurgie voor doorhangende weefsels door middel van verschillende facelifttechnieken.

Rimpels verwijderen

Als je denkt dat vrouwen de enige zijn die met rimpels te maken hebben, denk dan nog eens goed na, want ook mannen hebben dit probleem naarmate ze ouder worden. Gelukkig zijn er dingen die we zelf kunnen doen om rimpels weg te werken.

Voor degenen die roken, moet u onmiddellijk stoppen. Studies hebben aangetoond dat dit vroegtijdige veroudering activeert, of wat beter bekend staat als fotoveroudering, en daarom zal iemand van in de dertig eruit zien als iemand die al in de vijftig is.

Overmatige blootstelling aan de zon veroorzaakt rimpels. U kunt dat voorkomen door tussen 10.00 en 16.00 uur binnen te blijven. Als je naar buiten moet, zorg er dan voor dat je een zonnebrandcrème draagt ​​die je beschermt tegen ultraviolette A- en B-stralen.

Als je drinkt, kun je ook maar beter de gewoonte opgeven, want naast gezondheidsproblemen veroorzaakt alcohol ernstige uitdroging. Als het lichaam niet genoeg water heeft, wordt de huid dunner waardoor het gaat hangen. De enige oplossing is natuurlijk om veel vloeistof te drinken. Idealiter zou dit 8 glazen water per dag moeten zijn, aangezien dit een sleutelrol speelt bij het behouden van een gezonde huidskleur.

Behalve water moet u ook een goed dieet volgen. U dient hier 5 porties groenten en een portie fruit bij onze dagelijkse maaltijden op te nemen. Enkele voorbeelden hiervan die rijk zijn aan antioxidanten zijn asperges, spruitjes, broccoli, meloen, guave, papaja en ananas.

Andere dingen die kunnen worden gebruikt, zijn onder meer olijfolie, noten en volle granen. Omdat we ook wat eiwitten en vlees nodig hebben, voegt u vis toe aan uw dieet, want het bevat omega 3 en 6 vetzuren die het beste kunnen worden geroosterd of gebakken.

Vergeet niet om enkele supplementen in te nemen om uw dieet compleet te maken. Deze zouden je in ieder geval voldoende vitamine A, B, C en E moeten geven, omdat deze ons beschermen tegen vrije radicalen.

Voor sommigen is de aanwezigheid van rimpels er al. Als dat gebeurt, is het enige wat u nu kunt doen, manieren vinden om het te verwijderen. Daarvoor moet u vertrouwen op crèmes en andere procedures die door een dermatoloog kunnen worden uitgevoerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn chemische peelings, laserchirurgie en injecties.

Sommige van deze procedures hebben effecten op korte termijn, terwijl andere, die duurder zijn, op de lange termijn zijn. U hoeft zich alleen maar door de specialist te laten onderzoeken om erachter te komen welke geschikt is voor uw aandoening en natuurlijk wat binnen uw budget valt.

Gebruik alleen milde zeep om rimpels te verwijderen. Dit komt omdat sterke zepen precies het tegenovergestelde doen en de huid alleen minder gezond maken en meer vatbaar voor rimpels, omdat het de bovenste huidlagen doodt en de olie uit de onderliggende huidlagen sijpelt. Als u geen acht slaat op deze waarschuwing, zult u er spijt van krijgen met de aanwezigheid in het aantal en de diepte van deze rimpels.

Het wegwerken van rimpels is een uitdaging, vooral als het al op uw gezicht en lichaam zit. Ongeacht welk schoonheidsproduct u koopt, deze zullen niet van de ene op de andere dag verdwijnen op dezelfde manier waarop ze op uw gezicht verschenen. Als geld geen rol speelt, ga dan voor een procedure.

We hebben allemaal een andere manier om dit probleem aan te pakken en met het budget dat onze grenzen bepaalt; we moeten gewoon alle beschikbare middelen gebruiken om het te laten verdwijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *