Zijn botox-behandelingen een wonder voor rimpels of een giftige schrik?

Zijn botox-behandelingen een wonder voor rimpels of een giftige schrik?

Een snelle online zoekopdracht naar de term Botox zal onthullen dat er evenveel mensen op zoek zijn naar Botox als er mensen zoeken naar alternatieven voor Botox. Botox werd in 2002 door de FDA goedgekeurd als een cosmetische procedure om rimpels te verwijderen. Een simpele naaldinjectie bleek op wonderbaarlijke wijze zeurende lijntjes en rimpels te elimineren en de hausse was begonnen… totdat mensen begonnen te lezen over wat “gif” in Botox werkelijk was.

Botox is de handelsnaam die wordt gebruikt voor botulinumtoxine type A. Ja, ik zei toxine als in gif. Botox is in feite een familielid van botulisme, een soort voedselvergiftiging. Deze voedselvergiftiging treedt op wanneer een persoon voedsel eet dat een neurotoxine bevat dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum.

Botulinum toxine type A, dat slechts een van de zeven neurotoxines is die worden geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Botulinumtoxine type A veroorzaakt ernstige fatale aandoeningen zoals verlamming.

Wanneer dit gebeurt, kan de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het opwekken van spiercontracties (acetylcholine) niet langer worden vrijgegeven. De Botulinum-toxines hebben de eiwitten zoals SNAP-25 aangevallen die essentieel zouden zijn voor het vrijkomen van deze acetylcholine.

De botulinumtoxinen hebben nu de signalen geblokkeerd die de spieren van het slachtoffer zouden moeten vertellen om samen te trekken.

Je vraagt ​​je nu waarschijnlijk af waarom iemand deze gifstoffen OPNIEUW in zijn lichaam zou willen injecteren. De reden is dat we snel resultaat willen behalen en dat Botox werkt. Als kan worden voorkomen dat een deel van uw lichaam beweegt, kan het dan niet samentrekken en raad eens? Het kan niet kreuken – dat is het fenomeen van Botox!

Botox begint binnen enkele uren te werken, maar de resultaten zullen niet permanent aanhouden. Afhankelijk van uw lichaam kunnen de effecten van Botox tussen de 3 en 8 maanden aanhouden.

Of Botox gevaarlijk is of niet, de gevaren blijven redelijk laag.

Botox wordt beslist niet aanbevolen voor mensen met neuromusculaire aandoeningen, omdat het voor hen gevaarlijk zou zijn. Het wordt ook niet aanbevolen voor mensen met hart- en vaatziekten. Als u geen van deze problemen heeft, moet u toch uw arts raadplegen voordat u Botox overweegt.

Studies hebben aangetoond dat als u een persoon bent die in aanmerking komt voor Botox-injecties en de injecties worden toegediend door een gekwalificeerd beroep, u geen gevaarlijke bijwerkingen zou mogen ervaren. Als je op zoek bent naar een manier om er langer uit te zien, is Botox over het algemeen een relatief veilige manier om het verouderingsproces tegen te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *