Supplementen tegen veroudering - Bestrijd rimpels van binnenuit

Supplementen tegen veroudering – Bestrijd rimpels van binnenuit

Het kiezen van antioxidanten om uw normale huidroutine aan te vullen, is een benadering die wetenschappelijk is gevalideerd. Een onderzoek door Franse wetenschappers wees uit dat vrouwen die vitamine C, vitamine E en bètacaroteen slikten 23% minder nieuwe rimpels hadden en een vermindering van bestaande rimpels met 8%. Antioxidanten stoppen de afbraak van collageen en elastine door vrije radicalen.

Voedingsmiddelen met het hoogste gehalte aan antioxidanten, zoals gemeten door de ORAC (zuurstofradicaalabsorptievermogen), gerangschikt als de hoogste: pruimen, rozijnen, bosbessen, boerenkool, veenbessen, spinazie, frambozen, spruitjes, pruimen en broccoli.

Vitamine A is een andere belangrijke voedingsstof voor de huid. Een tekort aan vitamine A vermindert de effectiviteit van huidbehandelingen. Vitamine A is nodig voor de normale groei en vernieuwing van huidcellen. Onze huidcellen vervangen elkaar voortdurend en nieuwe worden naar de oppervlakte geduwd terwijl de oude afsterven. Vitamine A is niet alleen een antioxidant, maar het voedt ook de vetlaag onder de huid. Vitamine A houdt de huid soepel en kan huidbeschadiging voorkomen.

Symptomen van vitamine A-tekort zijn onder meer een droge en ruwe huid, plaatselijke puistjes, een kwetsbare huid, een rimpelgevoelige huid, een slechte huidtextuur en splijtende nagels.

Een ding om te onthouden bij het nemen van vitamine A-supplementen is dat u de aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijdt, omdat het zich in uw lichaam kan ophopen als het te veel wordt ingenomen. 10000 IU per dag nemen is prima.

Vitamine C is een ander belangrijk schoonheidssupplement. Het helpt niet alleen bij het herstel van de huid door collageen aan te maken, maar lagere niveaus van vitamine C in de huid worden geassocieerd met veroudering en UV-schade. Het wordt aanbevolen om 500 mg tot 2000 mg per dag in verdeelde doses in te nemen.

Een uitstekend antioxidantsupplement om in te nemen is alfa-liponzuur (ALA), vooral als u de andere antioxidanten vitamine C en E en co-enzym Q10 gebruikt. Alfaliponzuur is niet alleen een antioxidant op zich, maar het heeft ook de capaciteit om deze andere antioxidanten te recyclen. Alfaliponzuur is ook een ontstekingsremmend middel en verbetert de insulineresistentie. Insulineresistentie wordt in verband gebracht met obesitas en hartaandoeningen. ALA verhoogt de snelheid waarmee glucose uit de bloedbaan wordt verwijderd en helpt het lichaam metalen die zich hebben opgehoopt te ontgiften. Alfaliponzuur voorkomt ook de verknoping van vezels, wat leidt tot veroudering en het ontstaan ​​van rimpels.

Alfaliponzuur wordt door het lichaam aangemaakt, maar alleen in kleine hoeveelheden. Het wordt door de cellen gebruikt bij de productie van cellulaire energie, en we profiteren alleen van de antioxiderende effecten ervan als de hoeveelheid ALA in ons lichaam groter is dan wat onze cellen nodig hebben voor normaal functioneren. En helaas nemen de niveaus van ALA in ons lichaam af naarmate we ouder worden.

Een voordeel van alfa-liponzuur is dat het zowel in vet als in water oplosbaar is. Dit betekent dat het in alle delen van ons lichaam kan werken, waardoor het zeer veelzijdig is. De meeste antioxidanten zijn in vet of in water oplosbaar, maar niet beide. Vitamine A is bijvoorbeeld in vet oplosbaar en vitamine C is in water oplosbaar.

Het wordt aanbevolen om ongeveer 50 tot 100 mg alfaliponzuursupplementen per dag te nemen, hoewel dit supplement niet is getest op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *