Veroorzaakt uw dieet rimpels?

Veroorzaakt uw dieet rimpels?

Veroudering is een natuurlijke opeenvolging van het leven, maar velen van ons kunnen het niet gracieus onder ogen zien. Grijs haar, een slappe huid en lelijke rimpels zijn bijproducten van het verouderingsproces. Ieder van ons heeft een hekel aan rimpels en zou willen dat ze nooit zouden voorkomen, maar veroudering en een gerimpelde huid zijn onvermijdelijk. Hoe wanhopig het ook klinkt, er zijn oplossingen beschikbaar om de komst van veroudering en rimpels te vertragen.

Wat zijn rimpels?

Rimpels verwijzen naar die dunne en gevouwen lijnen die verschijnen op de zachtere delen van ons lichaam, zoals het gezicht, de nek en de handen, en resulteren in een slappe huid als gevolg van een verminderde elasticiteit van de huid.

Bent u vatbaar voor rimpels?

Samen met het natuurlijke verouderingsproces veroorzaakt blootstelling aan zon, wind en omgevingselementen bij veel mensen ouder dan een bepaalde leeftijd rimpels. Maar er zijn anderen, die door genetische factoren, levensstijl en gedragskeuzes meer vatbaar zijn voor rimpels op jonge leeftijd. Personen die worden blootgesteld aan UV-straling van zonlicht, hetzij vanwege hun beroep of woonplaats, alsook zware rokers zijn bijzonder vatbaar voor de vroege ontwikkeling van rimpels.

Personen met een lichtere huidskleur ervaren voortijdige rimpels, terwijl mensen met een donkere huidskleur minder vatbaar zijn voor hun ontwikkeling. Door de grotere aanwezigheid van melanine, lijdt de huid van de laatste groep aan een verminderde penetratie van UV-stralen uit zonlicht. Snel gewichtsverlies in korte tijd veroorzaakt ook rimpels door het verlies van vetcellen.

Vrije radicalen en het optreden van rimpels

Schade door vrije radicalen wordt beschouwd als een van de meest vitale bronnen van huidbeschadiging en het ontstaan ​​van rimpels. Deze vrije radicalen beschadigen de huid ernstig door de ondersteunende structuren van de huid af te breken. Ze verminderen de elasticiteit van de huid en de veerkracht van de huid gaat verloren en het verouderingsproces begint.

Antioxidanten zijn bedoeld om de schade veroorzaakt door vrije radicalen te verminderen. Wanneer de antioxidantbescherming in ons lichaam onvoldoende is, veroorzaken vrije radicalen schade. De activiteiten van vrije radicalen kunnen worden geneutraliseerd door antioxidanten die rijk zijn aan vitamine A, C en E, bètacaroteen, selenium, zink en meer.

Dus door voedingsmiddelen en vitamines te consumeren die rijk zijn aan antioxidanten en door de toepassing van huidverzorgingsproducten die rijk zijn aan antioxidanten, kunt u het proces van rimpelvorming van de huid vertragen.

Hoe rimpels te bestrijden

OPMERKING: Raadpleeg altijd eerst uw arts voordat u nieuwe diëten, therapieën en / of huidverzorgingsregimes of -procedures implementeert, vooral als u bestaande huidaandoeningen heeft en / of vatbaar bent voor huiduitslag en / of een gevoelige huid heeft en / of allergisch bent. op bepaalde ingrediënten die kunnen worden opgenomen in huidverzorgingsformuleringen of die allergisch zijn voor alle natuurlijke of synthetische componenten die genoemd kunnen worden.

Er is meer dan één manier om ongewenste rimpels en plooien op uw huid te bestrijden.

Zoals hierboven vermeld, produceren crèmes en lotions die rijk zijn aan antioxidanten, vitamine A en retinol betere resultaten bij het verbergen van rimpellijnen. Bovendien werken supplementen die bijzonder rijk zijn aan vitamine E en vitamine C uitstekend om een ​​deel van de verloren veerkracht van de huid terug te brengen. Vitamine K (let op als u bloedverdunners gebruikt) wordt ook in de volksmond gebruikt bij de behandeling van rimpels. Ook helpt hormoonvervangende therapie bij het herstellen van een gezonde huid bij postmenopauzale vrouwen.

Tips voor rimpelpreventie

 Voorkomen is beter dan genezen.

  • Gebruik elke keer dat u in de zon gaat zonnebrandcrème.
  • Draag een zonnebril en gebruik een paraplu of hoed.
  • Draag beschermende kleding.
  • Eet veel fruit en groenten die rijk zijn aan antioxidanten.

Lijst met goede anti-rimpelcrèmes

Wat zijn rimpels en wat zijn uw keuzes voor goede antirimpelcrèmes? Rimpels kunnen een teken zijn van veroudering. Maar niet alle mensen ontwikkelen zoiets op hetzelfde punt in hun leven. Sommige mensen beginnen de ongewenste lijnen te vertonen terwijl ze nog jong zijn en zelfs op hun hoogtepunt. Terwijl andere mensen zulke tekenen pas vertonen lang nadat ze hun kleindochters en kleinzonen hadden.

Er zijn veel factoren die de ontwikkeling van rimpels kunnen beïnvloeden. Een belangrijk ding zijn de genen. Sommigen hebben geluk als het hierop aankomt. Ze zien er jong en kreukvrij uit, ook al worden ze al als oud beschouwd. Dit kan ook worden toegeschreven aan de levensstijl. Als u ondeugden heeft ontwikkeld zoals drinken en roken, is de kans groter dat uw huid er ouder uitziet dan de mensen die de ondeugdenvrije manier van leven leiden. En ook het voedsel dat u eet, is een andere belangrijke overweging. Als je goed en gezond eet, is dit ook zichtbaar op je huid.

Er zijn eigenlijk veel factoren waarmee u rekening moet houden en die u onder de loep moet nemen als het gaat om rimpels. Maar laten we eerst eens diep ingaan op de oorzaken hiervan. Onder de bovenste laag van je huid veroorzaakt de afbraak van collageen dergelijke ongewenste lijntjes. Dus wat doe je om het te voorkomen of te genezen? Het probleem oplossen. Je moet collageen blijven produceren om afbraak te voorkomen. U moet dit doen terwijl u afstand houdt van schadelijke factoren op uw huid, zoals de schadelijke zonnestralen, vervuiling en zelfs stress veroorzaakt door druk en te veel hard werken.

Hier zijn enkele van de bekende crèmes die u helpen rimpels te voorkomen of de lijntjes in de loop van de tijd te verzachten.

  1. Retinoïde. Deze vitamine A is een onmisbaar ingrediënt voor een effectieve crème tegen rimpels. Het voorkomt niet alleen, het zorgt ervoor dat de reeds ontwikkelde lijnen zich niet verder verdiepen. Voorbeelden van producten die dit hebben zijn Retin-A, Differin en Renova. Dit moet worden gebruikt voordat u gaat slapen en als het probleem nog niet erger is, kunt u dit om de nacht gebruiken.
  2. Zonnebrandcrème. Onderzoek naar rimpels en u zult ontdekken dat de belangrijkste bron te veel blootstelling aan de zon is. Zolang het dag is, moet u uw huid beschermen met zonnebrandcrème. Het maakt niet uit of het gaat regenen of dat het bewolkt is, je hebt toch de soort bescherming nodig die deze crème je kan geven. Het wordt aanbevolen om dit product zowel op het gezicht en de hals als op de bovenkant van uw handen uitgebreid te gebruiken. Je wilt geen jong uitziende huid met oud uitziende handen hebben.
  3. Antioxidanten. Door producten in te nemen die beweren dergelijke ingrediënten te bevatten, kunt u de afbraak van collageen tegengaan. U kunt kiezen voor drankjes zoals de groene thee. U kunt ook vitamine C en E gebruiken. U kunt ook om co-enzym Q10 vragen. Al deze werken prima om uw huid te beschermen tegen rimpels als gevolg van problemen met het collageen. Een populair product dat nu op de markt verkrijgbaar is en dat antioxidanten bevat, is de Prevage-crème. De belangrijkste factor hierbij is het ingrediënt dat bekend staat als idebenone.

Vraag rond of onderzoek grondig over dit onderwerp. Het is een essentiële behoefte om de geschikte antirimpelcrèmes te vinden die wonderen kunnen doen, afhankelijk van uw huidtype. Beëindig de zoektocht dus niet voordat u de juiste heeft gevonden.

Moderne benaderingen van de behandeling van huidrimpels

Van verhalen over oude echtgenotes tot zelfgemaakte traditionele brouwsels, velen hebben een verscheidenheid aan huidverzorgingsbehandelingen bedacht die effectief zijn geweest en niet, maar tegenwoordig kan men zeker zijn van de doeltreffendheid van moderne benaderingen van de behandeling van huidrimpels.

Als je kunt zeggen dat moderne huidrimpelbehandelingen erg duur zijn, denk dan nog eens goed na.

De moderne technologie van vandaag geeft niet alleen aandacht aan hoe doorbraken effectief kunnen worden gemaakt, maar ook aan het betaalbaarder maken ervan, zodat het verkoopbaar is en aantrekkelijk voor het publiek.

Lasers, een van de doorbraken van de mensheid op het gebied van lichtversterking die veel toepassingen heeft gevonden en soms ondenkbaar en zoals we het misschien niet kennen, hebben belangrijke toepassingen in ons dagelijks leven.

Al geruime tijd hebben lasers ook een plekje veroverd in de behandeling van huidrimpels en zijn er verschillende lasergerelateerde processen die helpen bij het bestrijden van rimpels.

Een van de meest voorkomende toepassingen van de laserbehandeling voor rimpels is laserresurfacing, waarbij artsen instrumenten gebruiken zoals kooldioxide- en erbiumlasers.

Dit is een enigszins vergelijkbaar proces als dermabrasie, waarbij een behandelende arts een roterend instrument gebruikt om de huid te ‘schuren’ om een ​​bepaalde gladheid te bereiken, het enige verschil is dat lasertechnologie wordt gebruikt om het behandelingsproces te vergemakkelijken.

De rand van laserresurfacing ten opzichte van dermabrasie is echter dat het een grotere betrouwbaarheid, precisie en minder risico heeft.

In dit proces wordt de laser meerdere keren over het te behandelen huidgebied gepasseerd totdat de peeling het midden van de dermis bereikt – de tweede laag van de huid, die de natuurlijke collageensynthese van het lichaam stimuleert, waardoor de slappe huid en rimpels ontstaan. opvullen en het steviger en gladder laten lijken.

Sommige artsen voeren laserresurfacing uit onder bewuste sedatie, waarbij een patiënt wakker blijft en intraveneuze medicijnen krijgt om de pijn te verzachten en te kalmeren.

Dit wordt ook gecombineerd met de toepassing van plaatselijke verdovende crèmes of injecteerbare anesthetica zoals lidocaïne.

De procedure kan verschillende keren worden herhaald om de gewenste resultaten te bereiken, maar er is nog steeds het risico van blijvende kleurverandering of littekens.

Een andere nieuwere laserbehandelingsprocedure is fractioneel resurfacing, waarbij nieuwere en verbeterde laserapparatuur werkt door een aanpassing van traditionele laserresurfacing.

Deze vorm van behandeling heeft geen invloed op de hele huid, maar alleen op gelijkmatig verdeelde plekken omgeven door een onbeschadigde huid.

Met fractionele resurfacing is de genezing veel sneller dan de traditionele laserresurfacing-behandeling, maar met minder downtime als resultaat.

Net als bij andere laserbehandelingen, zijn er meerdere behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken.

Er is ook een andere laserbehandeling die niet-ablatieve laserresurfacing wordt genoemd, waarbij gemodificeerde en geïntensiveerde lasers de collageensynthese onder de huid stimuleren zonder de epidermis af te pellen of te beschadigen.

Studies hebben geconcludeerd dat niet-ablatieve laserresurfacing fijne rimpels daadwerkelijk kan verbeteren, maar niet zozeer een laserresurfacing.

Desalniettemin zijn er ook meerdere behandelsessies nodig om significante resultaten te bereiken en de procedures zijn bijna pijnloos met weinig of geen roodheid, uitvaltijd of peeling na de laserbehandelingen.

Een ander proces waarbij warmte en licht betrokken zijn, is warmte- en radiofrequentiebehandeling. Een andere variant van niet-invasieve gezichtsverjonging is door het huidweefsel te verwarmen met behulp van radiofrequentie-inducerende apparaten en infraroodlichtbronnen.

Tot op heden worden er nog steeds technieken ontwikkeld om het behandelingsproces beter te verbeteren, maar de meeste, zo niet alle, resultaten hebben daadwerkelijk positieve effecten opgeleverd en zijn beschreven als veilig, evenals significante en blijvende verbeteringen, hoewel niet zo net als chirurgische technieken zoals facelifts en plastische chirurgie.

Toch, zolang er de wens is om naar betere alternatieven en processen te zoeken om de effecten van rimpels tegen te gaan, zullen al deze moderne benaderingen van de behandeling van huidrimpels de komende dagen meer gelukkige mensen voortbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *