Hoe rimpels te verminderen en er jaren jonger uit te zien

Hoe rimpels te verminderen en er jaren jonger uit te zien

Wilt u die zorgelijke fijne lijntjes in uw gezicht verminderen en er weer jeugdig uitzien? Hier zijn enkele handige tips.

Als je daar in jaren boven komt, zullen bepaalde problemen de kop opsteken en een daarvan is rimpels. Ze kunnen rond uw ogen, voorhoofd, wangen en nek verschijnen. Je kunt nogal depressief worden als je in de spiegel kijkt. Houd moed, er zijn antwoorden.

Misschien kun je de tijd niet stoppen met marcheren, maar je kunt de tekenen van het verouderingsproces verminderen en er beter dan ooit uitzien. Hier is wat er gebeurt en enkele suggesties om te volgen.

Waarom ontwikkel je rimpels?

Naarmate een persoon ouder wordt, ondergaat de huid aanzienlijke veranderingen. De binnenste laag van de huid begint dunner te worden en de cellen beginnen langzamer te delen. Vetcellen beginnen te verminderen of sterven onder de dermis.

Het netwerk van collageenvezels en elastine die een soort steiger vormen voor de oppervlaktelaag, begint los te maken en te ontrafelen. De huid verliest dan zijn elasticiteit. Het neigt te hangen en vormt groeven.

De olie-afscheidende en zweetklieren atrofiëren, en de huid kan zijn vocht niet vasthouden. Daarom wordt het droog en schilferig. Constante gezichtsuitdrukkingen vormen karakteristieke lijnen. De zwaartekracht verergert de situatie en draagt ​​bij aan de vorming van hangende oogleden en kaken. Ook hebben wenkbrauwen de neiging om omhoog te bewegen naarmate iemand ouder wordt, misschien vanwege rimpels op het voorhoofd en de huid heeft minder het vermogen om zichzelf te herstellen, zodat wonden langzamer genezen.

Er zijn andere krachten in het spel die uw huid kunnen laten lijden, zoals:

 1. De zon beschadigt collageenvezels en veroorzaakt een ophoping van abnormaal elastine. Er worden metalloproteïnasen of enzymen geproduceerd die de meeste schade kunnen herstellen, maar het is deze herhaling van het heropbouwproces dat steeds opnieuw wordt uitgevoerd, dat huidproblemen veroorzaakt.
 2. De UV-straling van de zon bevordert oxidatie. Dit leidt ook tot het ontstaan ​​van huidafwijkingen.
 3. Het roken van sigaretten veroorzaakt de verdikking en fragmentatie van elastine, vermindert de bloedsomloop en de hoeveelheid zuurstof die aan de huid wordt toegevoerd, en leidt tot minder vorming van collageen en een verminderd watergehalte in de huid. Ten slotte brengt roken het vermogen van de huid in gevaar om vrije radicalen af ​​te weren die celvernietiging veroorzaken.
 4. Luchtverontreiniging – Ozon kan een probleem zijn voor de huid. Het kan een uitputting van vitamine E in de huid veroorzaken, wat een essentiële antioxidant is.
 5. Snel gewichtsverlies – Dit kan fijne lijntjes veroorzaken omdat het het volume van de vetcellen vermindert die het gezicht dempen. Hierdoor gaat de huid verzakken.
 6. Erfelijkheid – Het kan zijn dat u enkele huidkenmerken van uw ouders heeft geërfd.

Rimpels zijn de meest opvallende tekenen van veroudering. Terwijl weefsels doorzakken, vormen deze lijnen een soort canvas dat is bedekt met scheuren met verschillende diepten. Naarmate de tijd vordert, verdiepen ze zich en bereiken ze de dermis. Naarmate de dermis zijn elasticiteit verliest, wordt hij slap, wat leidt tot de vorming van meer uitgesproken rimpels van meer dan 0,05 mm diepte.

Hier is het normale verloop van rimpels, gekenmerkt door leeftijdsgroep:

20-25 jaar – Verticale rimpels op het voorhoofd en zelfs tussen de wenkbrauwen kunnen al zichtbaar zijn. Fijne lijntjes aan de buitenranden van de ogen zijn nog niet merkbaar.

25-40 jaar – In de opperhuid beginnen rimpels dieper te worden. Ze zijn minder dan 0,0005 mm diep. Ze worden veroorzaakt door het oppervlakkige uitdrogen van de huid en het vertragen van de celvernieuwing.

40-50 jaar – Fijne lijntjes rond de lippen, kraaienpootjes, groeven langs de neus en de lijn tussen de wenkbrauwen beginnen allemaal dieper te worden. De huid verliest haar elasticiteit en de gezichtscontouren zijn niet minder goed gedefinieerd.

50 jaar en ouder – Hormonale afscheidingen eindigen als de menopauze optreedt en dit versnelt het verouderingsproces. Het huidoppervlak begint te veranderen en tussenliggende lijntjes worden vervangen door steeds diepere groeven.

Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels je krijgt. U kunt deze schade tot een minimum beperken door uw huid goed te verzorgen.

Huidverzorgingsbehandelingen tegen veroudering: hier zijn een paar veelbelovende behandelingen voor een slappe huid. Er zijn enkele nieuwe rimpelcrèmes en actuele lotions, zoals Avotone of Revitol, die natuurlijke ingrediënten bevatten die dit probleem kunnen helpen verminderen. Bijvoorbeeld:

 1. Argireline – dit is een veiliger alternatief voor Botox. Het is niet afgeleid van een giftige stof, maar van natuurlijk voorkomende aminozuren. Dit element ontspant de spanning in het gezicht omdat het de overmatige afgifte van neurotransmitters, ook wel catecholamines genoemd, kan verminderen. Hierdoor worden uw gezichtsspieren gespannen. Als uw spieren niet gespannen zijn, dragen ze niet bij aan rimpels. Het kan ook de degeneratie van elastine en collageen vertragen die normaal optreedt bij veroudering.
 2. Dermox SRC – dit is een speciaal getest serum dat rimpels helpt bestrijden, de synthese van collageen verhoogt en het huidoppervlak herstelt.
 3. DMAE – er is aangegeven dat deze antioxidant kan functioneren als een celmembraan stabiliserend middel. Het versterkt de basis van elastine en collageen van de huid, zorgt ervoor dat cellen langer leven en helpt celuitdroging te voorkomen. Het kan ook helpen bij de genezing van littekens, waaronder acnelittekens, en helpt overtollige lipofuscine uit huidcellen weg te spoelen, waardoor ouderdomsvlekken worden verminderd.

Hoe kunt u fijne lijntjes en rimpels minimaliseren?

Er zijn veel dingen die u kunt doen om de rimpels die u al heeft te verminderen en toekomstige gevallen te minimaliseren. Deze omvatten:

 • Blijf uit de zon
 • Vermijd roken
 • Gebruik een zeer goede actuele antirimpelcrème
 • Drink veel water
 • Eet veel groenten en fruit
 • Oefening

Door deze stappen regelmatig te volgen, neemt u belangrijke maatregelen om een ​​jeugdige uitstraling te behouden en het begin van een verouderende huid te verminderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *